Özel Papatya Anaokulu

Özel Papatya Anaokulu, 2014 yılından bu yana M.E.B.’na bağlı olarak eğitim sürecine  devam etmektedir. Özel Papatya Anaokulu’nda, öğrenciler, bilgiyi ezbere dayalı olarak değil, araştırarak, sorgulayarak, yaparak ve yaşayarak edinirler. Çocuklar, öz disiplini ve benlik saygısı gelişmiş, toplumda birey olarak yer aldığının farkında olan, paylaşımcı, kendini ifade edebilen, sorumluluk sahibi, kendi haklarını korurken başkalarının haklarına saygı gösteren, gelenek ve göreneklerimize karşı duyarlı, doğayı koruyan ve Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bireyler olmak üzere eğitim alırlar.

Pırıl pırıl bir geleceğin mimarı olacak çocuklarımıza, hak ettikleri gibi sevgi, şefkat ve kültürü kazandırarak çağdaş ve sağlam temellere sahip bir toplum oluşturmak, milli ve manevi değerlere sahip çıkan aynı zamanda modern düşünebilen, dengeli bireyler yetiştirmek, okul öncesi eğitimin önemini ve ciddiyetini hissederek çocuklarımızı okula hazırlamak temel görüşümüzdür.

Her çocuk bizim için özeldir. Çocukların gelişim düzeyleri, ilgi alanları ve ihtiyaçlarına göre hazırlanan eğitim programımız, bilimsel bilgiyi ön plana çıkaran, sanatsal ve kültürel etkinliklere önem veren, yaratıcılığı destekleyen eğitim anlayışı ve aile katılımına olan desteği ile bilinmekte ve tercih edilmektedir.

Bu bağlamda M. Kemal ATATÜRK’ ün "Hayatta insanı mutlu edecek şey, kendisi için değil; kendisinden sonra gelecekler için çalışmaktır." sözüne dayanarak;

Her çocuk farklı kişilik özelliklerine göre ilgi, yetenek ve bireysel öğrenim stillerine sahiptir. Psikolog ve uzman öğretmen kadromuz onlara beceri ve yaratıcılıklarını özgürce ortaya koyabilecekleri bir öğrenme ortamı hazırlanmaktadır. Eğitim programımız ile değişim ve yeniliğe açık olup çocuklarımızın var olan yeteneklerini ve yaratıcı kimliklerini ortaya çıkarmayı, kendilerini keşfetmelerini, kendilerine ve çevrelerine duyarlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamayı amaçlamaktayız.